Wat je moet weten over glutenvrij eten

Over gluten en glutenvrij eten is al ontzettend veel gezegd en geschreven. We hebben daarom voor jou de essentie uit het debat proberen halen.

Wat zijn gluten? Gluten is een eiwit. Je vindt het in sommige granen (tarwe, rogge) en daardoor meteen ook in heel wat deegwaren zoals brood, pasta en taart. Het wordt ook vaak gebruikt in bindmiddel in de voedingsindustrie waardoor het ook opduikt in producten zoals soep, snoep, ijs enzovoort.

Is een glutenvrij dieet voor iedereen? In principe is glutenvrij eten niet voor iedereen een noodzaak. Glutenvrij eten gebeurt meestal om medische redenen. Er bestaat ook zoiets als glutensensitiviteit. Dit betekent dat sommige mensen heel gevoelig reageren op gluten. Ook voor hen kan glutenvrije voeding een oplossing betekenen.

Welke zijn de valkuilen van een glutenvrij dieet? Het gebeurt dat glutenvrije producten meer suikers en vetten bevatten waardoor ze soms meer kwaad dan goed doen voor het lichaam. Sommige van deze producten hebben ook minder vitaminen en mineralen. Het is daarom dat je je best laat begeleiden door iemand met kennis van zaken als je overstapt op een glutenvrij dieet.

Bij Ekowinkel vind je glutenvrije producten met een kwaliteitslabel van het merk verschillende merken. Ben je niet helemaal zeker of glutenvrij eten iets voor jou is, vraag dan advies aan onze medewerkers. We helpen je graag om klaarheid te krijgen in het complexe glutenvrije gezondheidsverhaal.

Lees meer

Lentemoe? Dit doe je er aan in 7 tips.

Voorjaarsmoeheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder de overgang van het winter- naar het lenteseizoen, veranderingen in de hoeveelheid daglicht en een tekort

Bio is Duur!zaam

Een iets langere tekst… maar we maken keuzes. (in reactie op enkele opmerkingen) Bio is Duur-zaam! We krijgen de laatste tijd wel

Geef een reactie