Dendermondse biospeculoos verovert de hele wereld

Het verhaal van de Dendermonds biospeculoosproducent La Confiance start in 1924. “Mijn overgrootvader Jozef was bakker in Baasrode en in 1924 richtte hij La Confiance op. Ik vond een aantal jaren geleden zijn recept voor speculoos terug en we slaagden erin om het opnieuw tot leven te brengen”, vertelde Leo Borms aan het lokaal blad Editie. Met succes, want de speculoos kreeg in 2017 door een toonaangevende jury van chefs tijdens een blinde smaaktest de ‘Superior Taste Award’ toegekend. Ook dit jaar werd de speculoos beloond met deze prestigieuze award.

Biologische ingrediënten

Sinds de start in 2017 bekleedt La Confiance een unieke positie op de koekjes- en speculoosmarkt. Die dankt het aan zijn traditionele smaak die gebaseerd is op een authentiek familierecept én het gebruik van onder meer bio-ingrediënten van topkwaliteit. “De boeren die voor onze speculoos de grondstoffen leveren, staan trouwens afgebeeld op onze verpakkingen”, licht Leo Borms toe.

Taste, trust and transparency

Volgens Leo Borms is het succes van La Confiance te danken aan deze drie T’s: taste, trust en transparency. “We zijn een klein team van een tiental mensen en dat is een groot voordeel. Iedereen is bijzonder gedreven in zijn rol”, vertelt Leo Borms. “Ik vergelijk het vaak met zeilen, een van mijn passies. De boot loopt namelijk vast als niet iedereen op elkaar is afgestemd en de focus houdt. Belangrijk is dat je op mensen kan rekenen.” La Confiance draagt ook transparantie hoog in het vaandel. “We hebben geen geheimen voor onze klanten. Daarom kiezen we ook bewust voor biologische grondstoffen en verder voldoen we aan alle Europese normen inzake voedselveiligheid.”

Lees meer

Lentemoe? Dit doe je er aan in 7 tips.

Voorjaarsmoeheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder de overgang van het winter- naar het lenteseizoen, veranderingen in de hoeveelheid daglicht en een tekort

Bio is Duur!zaam

Een iets langere tekst… maar we maken keuzes. (in reactie op enkele opmerkingen) Bio is Duur-zaam! We krijgen de laatste tijd wel

Geef een reactie