De 6 voordelen van Ginseng

Ginseng helpt tegen vermoeidheid en stress en voor een goed herstel, maar de plant heeft nog meer positieve werkingen.

1. Ginseng versterkt je immuunsysteem

Je immuunsysteem verdedigt je lichaam tegen virussen, bacteriën en parasieten. Dit afweersysteem is een van de belangrijkste structuren in het menselijk lichaam. Ginseng helpt om het op punt te zetten.

2. Voel je fitter met Ginseng

Na een zware werkdag zijn we allemaal wel eens moe. Het wordt pas echt lastig als je dat gevoel wekenlang maar niet uit je lijf krijgt. Ginseng geeft je fysiek én mentaal de energie om er terug tegenaan te gaan.

3. Laat de stress los

Alles moet sneller, beter en groter vandaag de dag. Ginseng kan je helpen om terug rust in je hoofd te krijgen.

4. Ginseng is een natuurlijke ontstekingsremmer

Een ontsteking hoeft niet per se slecht te zijn. Het is een signaal dat je lichaam bezig is met het aanvallen van een infectie. Dat mag natuurlijk niet blijven duren. Chronische ontstekingen zijn gevaarlijk voor je gezondheid. Ginseng is een natuurlijke ontstekingsremmer die infecties, allergieën en spierontstekingen te lijf gaat.

5. Breng je spijsvertering in balans met Ginseng

Meer eetlust, minder diarree en weg met dat opgeblazen gevoel? Check! De extracten verhinderen ook de opname van vet, waardoor je met meer plezier die extra portie kunt nemen.

6. Ginseng stimuleert je hersenen en verhoogt concentratie

De wortelextracten hebben een positief effect op het centraal zenuwstelsel, de cockpit van waaruit je lichaam wordt bestuurd.

In China weet men al veel langer dat ginseng heel wat geneeskundige krachten bezit. Europa ontdekt de plant pas in de zeventiende eeuw op het ogenblik dat Marco Polo ze meebrengt van zijn verre reizen. Ginseng is in die periode trouwens enkel iets voor de rijken. Wist je trouwens dat de officiële Latijnse naam van de plant ‘Panax Ginseng’ is. Panax betekent vrij vertaald ‘allesgenezer’.

Ginseng groeide oorspronkelijk in China, Korea en Japan, maar nu worden de wortels over de hele wereld gekweekt. Hoe langer je Ginseng laat groeien, hoe meer gezonde stoffen de wortel uit de bodem haalt en hoe sterker de positieve werking ervan. De teelt vraagt dus veel tijd en liefde! Pas na een teeltduur van vier tot zeven jaar heeft de plant een optimaal gehalte aan verbindingen om medicinaal te kunnen worden gebruikt.

Lees meer

Lentemoe? Dit doe je er aan in 7 tips.

Voorjaarsmoeheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder de overgang van het winter- naar het lenteseizoen, veranderingen in de hoeveelheid daglicht en een tekort

Bio is Duur!zaam

Een iets langere tekst… maar we maken keuzes. (in reactie op enkele opmerkingen) Bio is Duur-zaam! We krijgen de laatste tijd wel

Geef een reactie