7 Gezonde tussendoortjes om een drukke lesdag vlot door te komen

‘s Morgens vroeg uit de veren, nieuwe vakken en nieuwe leerkrachten, opnieuw huiswerk maken, toetsen voorbereiden … Het worden opnieuw drukke dagen voor wie op de schoolbanken zit. Gelukkig kan je met enkele gezonde tussendoortjes je energie de hele dag op peil houden. Dit is onze Top 6 van lekkere pauzemomentjes.

1/ Vers fruit. Verras elke dag met een stuk fruit. Bij voorkeur seizoensfruit dat bovendien duurzaam is geteeld en een beperkte ecologische voetafdruk heeft.

2/ Stop een paar keer per week een heerlijke graanreep met rode vruchten of een notenreep in de broodtrommel of rugzak. Succes gegarandeerd.

3/ Ook ongezouten rijst- of maĂŻswafels zijn gelukzalig als gezond en duurzaam tussendoortje.

4/ Wist je dat ook niks boven een paar sneetjes peperkoek gaat? Weliswaar dan zonder parelsuiker bovenop. 😊

5/ Waanzinnig lekker en een aangename afwisseling: gedroogd fruit!

6/ Met een portie snackgroentjes – bv. kerstomaatjes of wortelblokjes – wordt de dag alleen maar leuker.

7/ Herinner je je nog de klassieke ‘studentenhaver’ van vroeger? Nog altijd verkrijgbaar en een absolute aanrader als snack.

Bij Ekowinkel helpen we jou graag met een uitgebreide selectie gezonde tussendoortjes waar je trouwens naast je studerende kroost ook zélf kan van genieten.

Lees meer

Lentemoe? Dit doe je er aan in 7 tips.

Voorjaarsmoeheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder de overgang van het winter- naar het lenteseizoen, veranderingen in de hoeveelheid daglicht en een tekort

Bio is Duur!zaam

Een iets langere tekst… maar we maken keuzes. (in reactie op enkele opmerkingen) Bio is Duur-zaam! We krijgen de laatste tijd wel

Geef een reactie