Bio is Duur!zaam

Een iets langere tekst… maar we maken keuzes. (in reactie op enkele opmerkingen)

Bio is Duur-zaam!

We krijgen de laatste tijd wel vaker de opmerking dat de prijzen gestegen zijn.
Om onze klanten dan niet met de dooddoener te antwoorden: “Alles slaat op!”, willen we dit toch wel nuanceren.
Ja! De aankoopprijzen worden hoger en Ja! De kosten voor energie en transport en lonen ook. Iedereen moet betaald worden. Gratis bestaat niet…
Echter willen wij met Ekowinkel niet meedoen aan een ‘goedkopere prijzen’ oorlog. Het is niet echt een duurzaam Businessmodel.
Natuurlijk hier en daar een promotie, dat moet, maar wij kiezen vooral voor kwaliteit en ambacht. En als het nog even kan, lang leve de lokale bio producent!
Omdat er de laatste jaren een enorme golf van overnames zijn geweest bij onze leveranciers is het aanbod een pak beperkter geworden. Er is zelfs sprake van monopolie praktijken.
Wij kiezen voor duurzaam. Geen industriële bio, meer ambacht, meer Belgisch.
Daarom zal je in onze rekken binnenkort bepaalde producten/merken niet meer vinden. Wij kiezen meer voor producten van Belgische producenten. Wij houden niet van (Hollandse/Franse) eenheidsworst.
Want ja die komen er ook aan. De Bio (A.) Hein noem ik ze wel eens. Winkels waar je of in Gent of in Amsterdam binnenloopt en de mosterd op het 2e schap links naast de deur vindt… Waar is de beleving? Het ontdekken van nieuwe producten?

Industriële Bio tegenover ambachtelijke Bio.

Industriële bio is goedkoper. Klopt. Maar willen we wel dat Bio staat voor een sinaasappelsap gemaakt van appelsienen uit Brazilië, geperst en gevriesdroogd tot poeder, verscheept over de oceanen en hier met toevoeging van water terug tot sap gemaakt? Dat is geen bio meer voor ons.
Vertel me liever het verhaal van de plaatselijke bio boer en zijn vrouw die zèlf appelsap maken van appeltjes van hun zèlf geplante hoogstambomen. Daarna zèlf in flessen doen en vermarkten in hun hoevewinkel. Allemaal bio gecontroleerd door Certisys. Dat is toch veel mooier? Dat je hiervoor een paar centjes meer betaald vinden we niet meer dan logisch.
Kortom, Ekowinkel is in transformatie. Dat dit af en toe eens misloopt, stockbreuk door een verlate levering, je vertrouwde merk niet meer in het schap, heeft er allemaal mee te maken. Alvast onze excuses hiervoor, we zijn ook maar mensen.
Bio is duurzaam. Ekowinkel ook. Een beetje duurder dan de industrie, maar elke cent is het waard.
Bio is Duurzaam

Lees meer

Lentemoe? Dit doe je er aan in 7 tips.

Voorjaarsmoeheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder de overgang van het winter- naar het lenteseizoen, veranderingen in de hoeveelheid daglicht en een tekort