4 Tips om de examens te overleven

Iedereen krijgt vroeg of laat af te rekenen met examenkoorts. Belangrijk is dat je tracht het hoofd koel te houden en naast het eigenlijke studiewerk ook zorg draagt voor de randvoorwaarden om succesvol de examenperiode door te komen. Deze vier tips helpen jou alvast op de weg.

1/ Neem voldoende rust

Het geheim van een geslaagde inspanning is ontspanning. Atleten die een topprestatie willen neerzetten, wéten dat ze pas kans hebben op slagen als ze in hun trainingsschema voldoende rustmomenten inbouwen. Hetzelfde geldt voor examens en studeren. Neem tussen het studeren korte pauzes en respecteer je nachtrust. De enige voorwaarde om op dit punt te slagen is een degelijke planning.

2/ Let op je voeding

Zet meer vis op het menu. Het stimuleert je hersenen. Bananen werken bijzonder goed tegen zenuwachtigheid. Ook thee is een uitstekend middel om stress en zenuwen te bestrijden. Het is alleszins beter dan de hele dag (en nacht) koffie drinken. Het nadeel van koffie en energy drinks is dat je altijd meer nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Niet zo’n goed idee dus.

Onze favoriete snack tijdens het studeren is een klassieker: studentenhaver! De mix van noten en rozijnen is een bom van vitaminen, anti-oxidanten, onverzadigde vetzuren en snelle suikers. Met een klein beetje chocolade erbij is studentenhaver onweerstaanbaar.

3/ Sluit je niet op

Het beeld van de eenzame student die dagenlang op zijn of haar kamer over de boeken gebogen zit, is intussen wellicht folklore. Het is van belang om regelmatig contact te hebben met vrienden en/of andere studenten. Samen studeren wordt al enkele jaren fors aangemoedigd. Heel wat studenten trekken dan ook richting bibliotheek of andere openbare plaatsen om samen te studeren.

In Dendermonde kan je terecht in de bibliotheek en de jeugddienst.

4/ Herhalen, herhalen en herhalen

Het is gebleken dat als je de leerstof hardop oefent en op die manier regelmatig herhaalt, de kans groter is dat je die ook echt onthoudt. Je kat of goudvis zijn zonder twijfel bereid om naar je te luisteren. ūüôā Je kan het ook doen bij het klaarmaken voor school in de badkamer, op de bus of trein naar school … Er is niemand die het tijdens de examenperiode vreemd vindt om plots een student te horen uitleggen hoe Napoleon de slag bij Waterloo verloor of hoe je de oppervlakte van een driehoek berekent.

EXTRA TIP!

Naast voldoende slapen, gezond eten, een solide planning en de tips hierboven helpt ook Bachbloesem Rescue© Remedy, een samenstelling van de moedertincturen van 5 verschillende bloemen waaronder Reuzenbalsemien (Impatiens) als middel tegen stress, spanning, onrust. Het helpt om kalm en ontspannen te blijven. Het zorgt er ook voor dat studenten moed houden en niet aan zichzelf gaan twijfelen. Met vier tot zes druppels per dag gemengd in een glas water kan elke student de examens aan! Spring gerust binnen in de winkel voor meer informatie.

We wensen iedereen met examens ongelofelijk veel succes!

Lees meer

Lentemoe? Dit doe je er aan in 7 tips.

Voorjaarsmoeheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder de overgang van het winter- naar het lenteseizoen, veranderingen in de hoeveelheid daglicht en een tekort

Bio is Duur!zaam

Een iets langere tekst… maar we maken keuzes. (in reactie op enkele opmerkingen) Bio is Duur-zaam! We krijgen de laatste tijd wel

Geef een reactie