Echinacea: Gewapend de Winter Tegemoet!

Deze van oorsprong Noord-Amerikaanse plant werd zoals zovele planten met de kolonisten mee naar Europa gebracht.

De indianenstammen gebruikten de Echinacea voor tal van aandoeningen: beten, etterende wonden, infectieziekten, keelpijn, abcessen,…. Of gewoon om de weerstand te verhogen.

De kolonisten, waaronder altijd ook artsen, raakten overtuigd van de werkzaamheid, brachten de plant mee naar huis.

Vanaf 1939 konden onderzoekers reeds de vinger leggen op de werking van Echinacea en de Universiteit van Antwerpen waagde zich ook aan een onderzoek in 2022 om tot dezelfde conclusies te komen! Het artikel is nog steeds terug te vinden op VRTnws.

 

Wat is dan de werking van Echinacea?

Ons lichaam bevat tal van cellen die zich bezig houden met het opruimen van alles wat schadelijk is, een lichaamseigen leger dat permanent bacteriën, virussen, microben, … en andere dingen die niet deugen te lijf gaat.  Kortom onze weerstand!

Wat is de kracht van Echinacea? Preparaten van deze plant zorgen dat die weerstand sterker wordt, door vergroten van dat leger, bvb toename van onze eigen Natural Killer cellen en tal van anderen.

Met het griep- en virusseizoen in aantocht, is het een goed idee om je lichaam een extra boost te geven met Echinacea! Extra gewapend de winter tegemoet!

Promo: Van 15/10 tot 12/11/23 Gratis Physalis Neusspray bij aankoop vanaf €15,00 van de 5 Echinacea.

 

Lees meer

Lentemoe? Dit doe je er aan in 7 tips.

Voorjaarsmoeheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder de overgang van het winter- naar het lenteseizoen, veranderingen in de hoeveelheid daglicht en een tekort

Bio is Duur!zaam

Een iets langere tekst… maar we maken keuzes. (in reactie op enkele opmerkingen) Bio is Duur-zaam! We krijgen de laatste tijd wel